arjen%20ihmeit%C3%A4%20003-normal.jpg

Voi mikä huiske syntyykään, kun ystävätär on menossa naimisiin.

Tänään on häät, joissa tyttäremme saa olla kaasona. Asiaa kyllä helpottaa tai mutkistaa se, että kaasoja on yhteensä viisi nuorta naista.

Morsian halusi ottaa kaikki läheiset ystävänsä tähän vaativaan  tehtävään.

Olisi ollut todella vaikeata valita vain yksi tai kaksi, joten paras ratkaisu oli pyytää kaikki viisi ystävää olemaan apuna, tukena ja piristyksenä tänä tärkeänä päivänä.

Jo ennen tätä päivää kaikki kaasot ovat olleet todella innolla mukana tehdäkseen ystävälleen ikimuistoisen valmistumisajan ennen rouvaksi ryhtymistään.

Tänä aamuna siis kaikki kuusi kaunista neitokaista pelmahtivat yhdessä kampaajalle ja sieltä päivä jatkuu monenlaisten jännittävien asioiden kautta tunnelmalliseen kirkkoon, jossa hääpari vihitään avioliittoon.

Olen niin iloisena seurannut, kuinka nämä ystävykset pitävät yhtä ja kuinka he iloitsevat toinen toisensa menestyksestä ja ottavat toisen surunkin omalle sydämelleen.

En ole voinut olla ajattelematta omia rakkaita ystäviäni vuosien takaa.

Meitäkin oli viisi, väliin kuusikin, ystävystä, jotka jaoimme ilomme ja surumme kouluvuosina.

Väliin on kulunut monta vuotta, ettemme ole toisiamme tapailleet.

Yhteys on joidenkin kohdalla jäänyt vain joulukortin lähettämiseen.

Pari viikkoa sitten yksi meidän ystäväporukasta soitti ilmoittaakseen, että nyt hänestä on tullut mummu !

Tämä tapahtuma oli aivan tuorre ja vastaleivottu mummu oli niin intoa ja iloa täynnä, että oli helppo yhtyä hänen onneensa ja kiittää, että hän halusi tämän ilouutisen  meille kaikille ilmoittaa heti.

Hänen kanssaan puhuessani tunsin miten tärkeätä on vanha ystävyys. Sitä ei muuta vuodet tai elämänkokemukset. Vankka ystävyyssuhde on ja pysyy. Ystäväni ääni, puhetyyli ja iloinen elämänasenne aivan kuin siirsi minut takaisin koulun välitunnille, jossa supattelimme kaikki yhdessä toisillemme salaisuuksia.

Voin sanoa, että jaoimme ilomme ja surumme. Elimme toistemme rinnalla vilpittömästi. Yhdessä itkimme, nauroimme ja haaveilimme tulevaisuudesta .

Vuodet ovat kuluneet, mutta edelleen meissä jokaisessa piilee se sama tyttö, joka nauraa iloisesti. Osaa asettua toisen rinnalle kohtaamaan menetyksiä tai muita vastoinkäymisiä.

Ystävyydessä on voimavara ja ilo. Se saa menneet vuodet näyttämään kauniilta muistoilta ja osoittaa sen, että jokin meitä edelleen yhdistää.

Ystävyys on Jumalan lahja.

Ystävyys on siunaus ja joka ystävyyttä vaalii on viisas.

.