arjen%20ihmeit%C3%A4%20003-normal.jpg


Tänä aamuna kirjahyllystä osui silmiini, tai oikeastaan taisi sittenkin ensin tulla mieleeni,  tämä kuvan kirja.

Otin sen esille ja aloin selailla sitä. Taas kerran minut valtasi se ihmeellinen jännityksen tunne lukiessani kirjaa sattumalta avaamastani kohdasta. Olen tämän kirja lukenut monta kertaa. Tiedän sen sisällön ihan tarkasti. Mutta silti, voisinko jopa sanoa, että janoan lukea tapahtumia yhä uudelleen.

Tämä kirja on valtava kertomus pojasta, joka huonoista lapsuutensa lähtökohdista ajautuu syvälle pahuuden maailmaan. Niin syvälle, että häntä vainoaa pelko, viha ja ahdistus yötä päivää. Väkivalta on hänelle elämäntapa ja kosto ja rikollisuus selviämisen edellytys.

Pahanvallan on mentävä hänen kohdallaan ihan loppuun asti. Edessä on vain kylmä yksinäisyys, ahdistava pelko ja kostonhimo. Vasta , kun nuorimies kohtaa hyvyyttä ja luottamusta ja saa kuulla ensikerran, että Jeesus rakastaa häntä ihan kaikesta huolimatta. Jeesus rakastaa ehdoitta.

Jumala johdattaa miehen tielle, New Yorkin pahamaineisimassa alamaailman ympäristössä, ruipelo saarnaajan, joka menee jengien luo henkensä kaupalla.Hän julistaa Jumalan rakkautta ja Jeesuksen pelastavaa evankeliumia siellä, minne kukaan muu ei ikinä ole uskaltanut mennä.

Nicky, kirjan päähenkilö, saa kohdata voittajansa. Hän on ollut vaarallisen jengin johtaja, kaikki ovat häntä totelleet ja pelänneet. Nyt hän, Nicky, on itkevä, pieni lapsi Rakastavan Jeesuksen jalkojen juuressa Isän rakkauden ympäröimänä.Pelko, ahdistus ja synnintäyttämä elämä jäävät taakse ja edessä aukeaa uusi ihmeellinen tie Jeesuksen ja toisten kristittyjen kanssa.

Jokakerta, kun luen näitä rivejä, kyyneleet tulvivat silmistäni niin, että lukeminen käy vaivalloiseksi.

En voi olla ajattelematta, kuinka paljon Nickyn kaltaisia nuoria miehiä ja naisia tälläkin hetkellä on aivan väärässä jengissä hakemassa maallista nautintoa, viihdykettä ja iloa, joka oikeasti onkin syvintä tyhjyyttä, yksinäisyyttä, pelkoa ja pohjatonta surua.

Meillä jokaisella on, on ainakin ollut, kaipuu puhtauteen ja jopa pyhyyteen. Se kaipaus vain on meissä, jos olemme rehellisiä itsellemme. Koskaan meistä ei tule kokonaan puhtaita, ei ainakaan pesemällä ja kiillottamalla, meikkaamalla tai silottelemalla.

Ainoa, joka voi meidät puhdistaa sydämeltämme, on Jeesuksen sovitustyö. Hänen vuotanut verensä on meidän kaikkien ainoa ja riittävä puhdistus.

Kun ihminen saa kokea puhdistuvansa ja vapautuvansa syntien painosta, ei voi muuta kuin itkeä ilosta ja kiittää Jumalaa, joka on kaiken hyvän antaja.

Jumala johti Nickyn tien monien, jopa miljoonien ihmisten luokse viemään sanomaa, joka muuttaa kaiken. Tämä sanoma on iankaikkinen. Se ei koskaan vanhene  tai muutu. Pelastussanoma seisoo vuosisadasta toiseen samanlaisena ja yhtä valloittavana. Se tavoittaa ihmisiä sukupolvesta toiseen.

Tänäkin päivänä, jossain maailman kolkassa, joku ihminen saa tulla Jeesuksen luokse itkien, valittaen ja huutaen, juosten, hiipien tai kontaten. Jeesuksen syli on aina avoin ja hänen verensä voima on aina sama. Se on ihmeitä tekevä voima. Se muuttaa heikon vahvaksi ja vahvan heikoksi.

Jumalan edessä me jokainen kerran seisomme tekemässä tiliä elämästämme. Jos olemme Jeesuksen verellä pestyjä, meidän syntimme on pyyhitty pois ja Isä sanoo: "Tervetuloa lapseni. Täällä on kaikki sinua varten valmista". Sielumme saa rauhan, kaikki entinen on mennyt, ja kyyneleet on pyyhitty pos.


Jos  kaipaat hyvää lukemista, lainaa tai osta tämä kirja: JUOKSE POIKA JUOKSE. Nicky Cruz. 

Tämä on kristillisten kirjojen klassikko. Sitä on luettu jo kauan ja luetaan yhä. Tämä kirja on muuttanut monen ihmisen elämän.

Siunausta viikonloppuun kaikille !.