IMG_3408-normal.jpg

 

Ihana vilpoinen pellava villitsi minut !

Löysin kaapin kätköistä tyttäreltäni jääneitä vaaleansinisiä ja valkoisia pellavalankoja.Pyysin häneltä luvan niiden käyttöön. Niistä sain sopivaa tehtävää kolean juhannuksen viettoon.

Pellavatyö kannattaa kastella melkein märäksi ja sitten silittää ja lopuksi mankeloida, jos omistaa mankelin. Jos ei pääse mankeliin, niin sitten  vain silittää kuumalla raudalla niin kauan, että työ on kuiva.

Olin hämmästynyt, miten kaunis pellavan pinta oli, kun se oli melkein kova ja kiiltävä.

Tämä on mökkituliainen tämänpäiväiseen vierailuumme.

On rentouttavaa tehdä käsillään jotain, jos on saanut lahjaksi taidon tehdä käsitöitä.

 

Käsityöt ovat aina uniikkeja. Ihan kuten mekin olemme jokainen  Jumalan yksilöllisiä taideteoksia.

Jokaisella on omat lahjansa. Lahjat pitäisi vain  penkoa itsestään esille. Moni voi hämmästyä siitä, mitä kaikkea oikeasti osaakaan tehdä.

Meidän kannattaakin kysellä, miten voisin, Jumala, sinua palvella näillä lahjoilla, joita olet minulle antanut ?

Siksi

  - kiitän, että minäkin saan olla Jumalan käsityönä tehty ainutlaatuinen ja arvokas taideteos.

  - kiitän, että Jumala on antanut meille ne lahjat, jotka hän on hyväksi katsonut.

Rukoilen, että voisimme olla Jumalan käytössä näiden lahjojeni kanssa. Toteuttaa tässäkin Isän meille tarkoitettua tehtävää.

Rukoilen vielä, että kaikkeen mitä teemme, olisi motiivina rakkaus toisia kohtaan ja ennenkaikkea Isää kohtaan. Hän rakastaa meitä jokaista niin paljon, että tahtoo meidät pelastaa ja vetää luokseen oman poikansa Jeesuksen kautta.

 

Vain tämä pikkuinen pellava liina. Rakkaudella suunniteltu, neulottu, mankeloitu ja koristeltu jollekin iloa tuomaan, tarjoiluvadille pullien alustaksi tarkoitettu.

Mankeloinnin jälkeen siis viimeistellään ja koristellaan sitten on valmis juhlapöytään. Näin meillekin Isä tekee. Sitten Hän sanoo: Minun rakkaani, olet kaunis, olen itse sinut valmistanut !

 

                                                                  IMG_3408-normal.jpg