IMG_3353-normal.jpg


Omia pyhäkoulumuistoja minulla ei lapsuudestani ole.

Mutta muutaman vuoden uskossa oltuani aloimme pitää ystäväni kanssa lapsille pyhäkoulua uudella asuntoalueella, jonne olimme perheinemme muuttaneet.

Pyhäkoulussamme riitti vilinää ja vilskettä. Omatkin lapsemme olivat pieniä. Paikkana toimi toisen pyhäkoulunopettajan tilava takkahuone.

Innolla lapset liimailivat osallistumistarroja omiin vihkosiinsa. Osa lapsista kuunteli tosi tarkasti opetusta ja toiset taas touhuilivat vähän jotain muuta. Jokaista lasta me rakastimme. Oli ihanaa saada siunata heitä ja kertoa Jeesuksesta ja Taivaan Isästä.

Monet vanhemmat toivat lapsensa pyhäkouluun, jotta lapsi saisi kuulla Taivaan Isän asioita.

Olemme ystäväni kanssa rukoilleet, että pieni uskon siemen, joka oli kylvetty, saisi kasvaa ja lapsesta kasvaisi onnellinen ja Isään turvautuva aikuinen.

Parisen päivää sitten kuulin radiosta laulun, jossa rintamalla oleva poika kysyy äidiltään:" Äiti, miksi et kertonut Jeesuksesta ?"

Äiti oli kyllä opettanut pojalleen hyviä pöytätapoja, sivistyssanojen merkitystä yms.Niistä ei nyt ollut mitään hyötyä, kun poika oli haavoittunut, ja tunsi loppunsa lähestyvän.

Ei varmaankaan äiti ollut itsekään tuntenut Jeesusta.

On hyvä, että taas pyhäkouluja pidetään ja lapset saavat kuulla, mitä Raamatussa kerrotaan.

Jokainen lapsi ansaitsee saada kuulla turvallisesta ja rakastavasta Taivaan Isästä. Ja tottakai Jeesuksesta, jonka rakkaus meitä kohtaan on niin suuri, että hän kärsi kaikki rangaistukset meidän puolestamme. Me olemme matkalla taivaan kotiin. Sinne johtaa vain yksi tie, sen tien voi kulkea vain yhdessä Jeesuksen kanssa. Välillä kädestä kiinnipitäen ja pahan paikan tullen Jeesus nostaa meidät syliinsä ja kantaa.

Jos on lapsuudessaan saanut sydämeensä vaikka pienenkin uskon siemenen, niin jossain vaiheessa se kasvaa aikuisen uskoksi, joka kantaa yli ilojen ja surujen.

Lapsuudenusko on kalleinta, mitä omistat. Anna sen kasvaa sydämessäsi. Sitä tulee ruokkia rukouksella ja Raamatun lukemisella.

Omien lastemmekin kohdalla uskon, että kaikki iltarukoukset, pyhäkoulut ja Raamatunkertomusten lukemiset ja yhteiset hengelliset kesäjuhlat muistuvat mieleen ja tilaisuuden tullen muistoista löytyy jotain arvokasta, mihin tarttua.

Johdata lapsesi Isän syliin ja pienenä. Elämä tuo eteen monenlaisia asioita. Maallinen hyvä on tätä elämää varten. Usko Jeesukseen on parasta iäiseen elämään.

Jos et itse osaa kertoa lapsellesi Jeesuksesta, opetelkaa yhdessä, vaikkapa lukemalla Lasten Raamattua.Anna lapsesi osallistua seurakunnan

pyhäkouluun.


    IMG_3352-normal.jpg